Gelak Kerana Bercakap Lebih Awkward

Tuesday, August 26, 2008

Aku baru je keluar meeting yang start pukul 3:00pm tadi dengan orang-orang yang seangkatan dengan mereka-mereka yang bekerja di pam minyak, logo kaler hijau.

Anyhow.

Dipendekkan cerita, kami terlah bermeeting berkali-kali, mengenai berbagai-bagai isu berkenaan g-as and yang berkaitan dengannya. Dan setiap kali meeting, there's a dread that it's yet anotehr meeting where nothing is ever gonna get resolved.

I go by my "manage what you can control and mitigate what you can't control". Tapi hakikatnya masalah kompeni aku dan mereka adalah masalah negara. Tapi setiap kali meeting, walaupun orang yang sama, percakapan nya sama. Tone-nya sama. Orang-nya sama.

Tapi yang pasti. Dalam uncomfortable disebabkan the issues at hand are so taboo, we crack jokes and we laugh. Because sometimes to bercakaran is so much harder than to laugh about it.

So today we laughed a lot. I had tears in my eyes. I averted ancipated stares from the ketua delegasi hoping I could say something that could favor them. No, I can't sebab satu aku mmg tak setuju. Dua, Madame Veep duduk sebelah. Sekali libas, terjatuh aku weh.

So, I laughed.

I must have looked like a nutcase.

p/s what's awkward in malay?

7 growls by fellow growlers ...:

theotheraj said...

awkward = awek kat ward

dory said...

ingatkan entri bahasa melayu sempena hari merdeka :D

kekok?

elisataufik said...

susah betul nak stalk member2 yang merata-rata nih..

Gart the Blue said...

screw = school yang ewww ?

dory .. aha! kekok sounds about right .. will I see you today, babe ?

welcome stalker elisa ... he he he .. we've relocated alright .. you yang been cuti-cuti malaysia .. so welcome back to your blogging-y existence.

Lana said...

janggal pun boleh kan?

Gart the Blue said...

janggal .. ganjjal ..exactly why I avoid using this word. ha ha ha .. that avatar is just the coolest!

saya sungguh jeles.

mosh said...

awkward is gartblue in a 2 piece swimsuit *shivers*