Ramadhan Beckons

Wednesday, September 12, 2007

Tomorrow Ramadhan comes again.

It never ceases to amaze me how time flies. Did I not just completed last year's Ramadhan? Itu la orang kata. Time's like a river. Once it goes, it goes. So need to make the best of it.

So, sempena Ramadhan ini, I want to at least pergi masjid buat terawih paling kurang pun sekali seminggu la. Nampak gayanya macam boleh sebab Ariz is bigger now. But then again, aku selalu rasa bersalah if I leave them for purposes that's not them i.e self-fulfilling missions. And bukankah, perempuan disunatkan sembahyang dirumah saja?

Betul tu. Tapi kat rumah kurang meriah la.

Tapi tak pa. Aku bercadang jugak nak buat sekali seminggu.

And kali ni, aku akan mempraktikkan makan seadanya dah tidak mengikut nafsu.

Tapi takut tak sempat ajer la nak memasak.

Insyaallah.

So people, selamat berpuasa. Sahur tu sunat, so bangunla. Aku harao this year, dapat masak for sahur. Last year, banyak Andes yang buat sebab Ariz's fussy in bed. Tapi Andes tu kurang adventurous masaknya. So aku jugak yang terer.

Kita tunggu dan lihat eh ?

3 growls by fellow growlers ...:

Ummu Layth said...

Cik Gart, this is my first time me nak try puasa sambil menyusu. rasa macam susahnyaaaaaaaa because i am so hungry ALL the time!!

Gartblue said...

aliya dear .. mmg la sangat banyak ler dugaannya puasa masa menyusu .. but make sure you sahur tak kasik can punya .. what I do is before tido, minum air, masa sahur, siap minum air bukan main banyak ler hari .. lepas tu by morning dah habis keluar semua .. haiii .. tak apa .. insyallah ..

hari kerja takpe, but the weekends when I have someone stuck at my waist .. itu mmg sungguh menduga .. take care babe ...

Ummu Layth said...

i fasted today. alhamdulillah.. ok so far.... tapi penat tu tak tau nak describe camne