Today Is Not Monday

Thursday, January 24, 2008

Then how come I feel so L-A-Z-Y !

Must be from the mid-of-the-week public holiday semalam. In fact I think last week pun we had a mid-week public holiday too and a colleague called on Friday morning, demanding why wasn't I in the meeting room when it's supposed to be on Monday morning. Duh!

Anyways.

Yesterday's a huge relief to MrGart since we, KLites now get to enjoy Thaipusam too, along with the rest of the world. I booked a full-body spa at 4pm only to cancel it in the morning due to the errr not ideal situation to berendam in a milk bath. Go figure!

We were at Subang Par@de yesterday morning and nothing extraordinary happened actually. Nothing fancy. Just a great day out with the kids.

Malam was spent on poring over worksheets with the girls. Mid-way I raised my voice to Asha but redeemed myself minutes later. *Gulp* This reminds me of CikDay's constant struggle with her Muhaimin's school work. Sama saja!

Ingat senang ke nak jadi mak orang. Kena masak, kena breastfeed. Lepas tu kena basuh berak, kencing and then jaga tak bagi terhantuk kepala, jatuh sana jatuh sini. Jaga jangan kena buli dengan anak orang, jaga jangan diorang pulak yang buli anak orang. Lepas tu, kena tunggu kat sekolah berhari-hari masa masuk tadika. Lepas tu beli berbotol-botol water bottle yang pakai 3 kali, hilang.

Then dok risau apasal anak aku baca tak lepas -lepas lagi. Mula la pikir yang bukan-bukan. Lepas kindy, masuk sekolah. Pening kepala risau duduk dengan siapa kat sekolah. Balik dengan siapa. Dia okay ke? Make sure dia tunggu Uncle Masi kat mana. Kena menjalin persahabatan dengan driver van sekolah, driver KAFA, driver kindy sebab nanti diorang ada sedikit lebih prihatin dengan anak-anak yang maknya diorang kenal. Kena maintain vogue.

Lepas tu, kena jadik cikgu pulak. So, macamana suara nak manis sentiasa. Saya masih mencuba.

Opps! Sorry folks. I rambled.

2 growls by fellow growlers ...:

neeza shahril said...

salam. blog hop from OO. baca your post pasal worrying about kids ni really poke my head. I'm having the same problem now. Susahnya jadi mak kan.. ingatkan senang. Patutlah mak kita dulu2 garang aje.. rupanya kita boleh jadi lagi garang dengan anak2... camne nak senyum sokmo agaknya... sabar aje laaa...

Mak Teh said...

Salam Gartblue! Dah lama mak teh tak menjenguk your blog. Apa khabar? Nampaknya masih sibuk dengan anak-anak. Memang begitulah jadi emak. Tapi mereka inilah harta kita. Beruntunglah kita kalau dapat mendidikkan anak-anak kita jadi anak yang soleh. Semoga anda akan menjadi seorang ibu mithali! Ameen!