Boring Mak Aii ..

Thursday, October 11, 2007

Hari ini hari Khamis.

Esok last puasa, lepas tu nak Raya. Tapi saya masih diopis. Dah namanya kuli, kena la berlagak like one. Sob sob sob! Tapi saya tak kisah sangat la actuallynya, sebab dah ada deal dengan MrGart. Andes, the pembantu rumah sekarang sedang berhorey-horey di kampungnya di Pekan Baru, Indonesia. Sementara, kami majikannya masih bekerja and saya rasa MrGart at this point in time is trying to figure out which setting does the washing machine set on a normal day.

Hmm. Tapi takpe. Saya lebih rela terpaksa bertungkus-lumus takde help rather than have a helper during Raya monyok aje.

Anyway. Semalam & hari ini turn MrGart jaga anak-anak dirumah. He he he!

Semalam aku balik rumah, phew! Nasib baik masih boleh nampak lantai. Terer jugak MrGart pick up after the kids. Although I learned later, he’s lost his voice from too much jerkah-ing and yelling. Apa ra! Baru satu hari.

Anyway.

Sungguh boring hari ini. Saya ingat kejap lagi nak pegi cari baju raya. Saya takde baju rayalagi. Uwaaa! Nak pegi potong rambut seround. Tapi kejap lagi dah jajni dengan MrGart to go pik my car up from the mechanics. Camana ye ?

Well. I think there’ll be more posts today. Till then.

2 growls by fellow growlers ...:

UglyButAdorable said...

mrs G, selamat hari raya...:)

ninuk said...

Waduh waduh ! Patut dapat pingat pekerja contoh. I'm on the road already by 8am 11Oct ... apa lagi ... balik kampung !